Pénzt ad az állam az új telefonra – mutatjuk a részleteket!

Indul a program, amelynek keretein belül bárki igényelhet támogatást egy új készülék megvásárlásához.

Hamarosan indul a Mobilkészülék-csere támogatási program, amelynek keretein belül az állam anyagi segítséget nyújt a régi telefonok leváltásához. Sajnos ennek feltételei vannak, tehát arról nincs szó, hogy puszira mindenkihez hozzávágnak egy új iPhone-t. Csak azok vehetnek részt a programban, akik rendelkeznek régi, élő előfizetéssel rendelkező 2G-s vagy 3G-s telefonnal, és hajlandóak attól meg is szabadulni.


telefon támogatás
Cserébe kapnak 20 000 forint támogatást, amiből 4G vagy 5G támogatású készüléket vásárolhatnak. Ennyi pénzért csak úgynevezett butatelefon kapható, tehát aki okos készülékben gondolkodik, annak saját magának is a zsebébe kell nyúlnia a cseréhez. További korlátozás, hogy csak a maximum 120 000 forint fogyasztói áron kínált új termékeknél vehető igénybe a támogatás.

A program 2022. február 14-én indul, és a támogatásra rendelkezésre álló, összesen ötmilliárd forintos keretösszeg kimerüléséig lehet igényelni a támogatást, ami negyedmillió készülék beszerzésére biztosít keretet. A modernizációs támogatás keretében csak a programba regisztrált kereskedőknél lehet új mobiltelefont vásárolni.

  • 2022. február 14. és 2022. május 8. között, a program első szakaszában csak 3G-s befogó mobiltelefon készülékeket lehet beváltani
  • 2022. május 9. és 2022. július 17. között, a második szakaszban már egyaránt lehet pályázni 3G és 2G készülékekkel is.

Fontos, hogy a pályázónak azt is vállalnia kell, hogy a támogatásra jogosító régi készülékéről – a SIM kártya nélkül – a gyári beállítások visszaállításával minden személyes adatot letöröl, majd a készüléket leadja a kereskedőnek megsemmisítésre az új készülék megvásárlásakor.

Még több infó a hivatalos honlapon!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?