Fizetésre alkalmas terminált csináltak az iPhone-okból

Elsőként az USA-ban lesz elérhető a Tap to Pay: a boltokban egy sima iPhone veheti át a PoS-terminál szerepét. 

Igazak voltak a pletykák, az Apple bemutatta az új Tap to Pay funkciót, iPhone-okhoz. Ennek segítségével a boltok tulajdonosai egy sima iPhone-t változtathatnak PoS-terminállá: ehhez kell érinteni a bankkártyát, okosórát, okostelefont. A VISA, Mastercard, American Express és Discover is támogatottak.


A fejlesztők és a fizetési platformok is integrálhatják majd a szolgáltatást az appjaikba. A Stripe elsőként támogatja majd. Használati feltétel egy app letöltése, továbbá legalább iPhone XS-re vagy újabb eszközre van szükség.

A beállítás után a boltok tulajdonosai NFC-s fizetéseket fogadhatnak, ehhez pedig egyetlen érintésre lesz csak szükség a vevőtől. A Tap to Pay ugyanazt az adatvédelmet alkalmazza, mint az Apple Pay, Secure Element titkosítással, ami egyedi tranzakciós azonosítót generál minden vásárláshoz. Az Apple állítólag nem kap adatokat arról, hogy ki és mit vásárol egy terminálnál. A Tap to Pay majdnem mindenhol elérhető lesz, ahol az Apple Pay, elsőként az USA-ban kezdenek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Apple

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?