A fejlett, napsütésre építő töltésnek hála az Instinct 2 okosóra sosem merül le, a Garmin ígérete szerint. 

A Garmin Instinct 2 45, az Instinct 2S 40 mm-es méretű okosóra lett, a gyártó állítása szerint a napsütés látja el energiával, és sosem merül le. Mindkét verzió elérhető normál és “napelemes” kiadásban, de vannak egyéb alváltozatok is a kívánt sportokhoz és tevékenységekhez, így az óráknak 240 verziója létezik összesen (például katonáknak, kamionsofőröknek, stb.).

Az Instinct 2 széria “napelemes” verziójának kulcsa a monokróm, transzreflektív, memoriy-in-pixel típusú LCD. Ez nem elég, hogy vakító fényben is jól olvasható, ez gondoskodik arról, hogy az órák nem merülnek le.

Az appok és widgetek segítségével (Connect IQ store-ból) testreszabható a felület. A hardvert korábbi modellekből kölcsönözték, van GPS, iránytű, magasságmérő, légnyomásmérő, hőmérő, pulzusmérő, véroxigénszint-mérő, Bluetooth és ANT+. Utóbbi révén más szenzorokról is gyűjthet adatokat az óra, de küldeni is tud például szobabiciklire.

Tölteni pedig akkor nem kell, ha 50 000 lux fényű környezetben legalább 3 órát tölt el valaki egy nap. A 45 mm-es ilyenkor okosóra módban megy korlátlanul, a kisebb verzió csak takarékos üzemmódban. A Garmin Pay pedig csak a napelemes modelleken érhető el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Garmin