Ezen a szokatlan néven hívják egymást a Facebook dolgozói

Nem egy megszokott dolog, hogy egy cég elnevezi a munkatársait, ám a Meta úgy gondolta, nincs abban semmi különös, ha a dolgozók egy bizonyos néven hivatkoznak magukra.  

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg október végén jelentette be a vállalat új nevét. Onnantól kezdve Meta néven működött tovább a Facebookot, Instagramot, WhatsAppot és egyéb termékeket üzemeltető anyavállalat, amely állítólag azért döntött a névváltoztatás mellett, mert azt szeretnék, hogy a  jövőben egy metaverzumot működtető cégként tekintsenek rájuk.


Úgy tűnik, hogy nem volt elég az új név, az átnevezéssel együtt a munkatársak is új nevet kaptak: ők lettek a metamates, amit magyarul leginkább úgy fordíthatunk, hogy metahaverok. Továbbá a The Verge fülébe jutott a keddi értekezleten bejelentett új jelmondat is, amely jól tükrözi a vállalat hitvallását: „Meta, Metamates, me”, vagyis a Meta a legfontosabb, utána a Metamates, azaz a munkatársak, és végül pedig a munkavállaló.

A Facebook még nyáron hirdette meg a metaverzumprojektet, amelynek keretében mintegy 10 ezer dolgozót vennének fel Európában. A cég közlése szerint a névváltást a projekt indokolta, de minden bizonnyal az is közrejátszott, hogy az elmúlt időben több kínos ügy is érintette a vállalatot.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?