Tízszeresére dagadt Mark Zuckerberg metaverzuma

Hatványozottan nő a Horizon Worlds felhasználóinak száma: szűk két hónap alatt mintegy megtízszereződött a felhasználói bázisa, immár 300 ezer taggal büszkélkedhet a virtuális valóságon alapuló közösségi oldal. 

Mark Zuckerberg virtuálisvalóság-szemüvegen keresztül elérhető világa december óta bárki számára hozzáférhető az Egyesült Államokban és Kanadában. A metaverzumnak nevezett vállalkozás egyelőre jól teljesít, legalábbis erre utal, hogy mindössze két hónap alatt tízszeresére sikerült növelniük a felhasználók számát.


Mielőtt az oldal decemberben nyilvános lett, a megjelenést egy éves tesztelés előzte meg, ebben az időszakban csak a bétatesztelők számára volt elérhető. A Roblox játékplatform és a Microsoft Minecraft működéséhez hasonlóan a Horizon Worlds lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy létrehozzák saját VR avatárjukat, amelyen keresztül egy virtuális térben találkozhatnak a barátaikkal. A Meta bejelentése szerint már több mint 10 ezer különböző világ épült fel a metaverzumban, és az alkotóknak szánt privát Facebook-csoportjuk is 20 ezer tagnál jár.

A virtuálisvalóság-alapú szoftvert ingyen használhatják azok, akiknek van Oculus Quest 2 VR headsetjük, és betöltötték a tizennyolcadik életévüket. Zuckerberg a közelmúltban arról beszélt, hogy a Meta még az idén kiadja a Horizon Worlds mobiltelefonokra szánt verzióját, hogy több felületen is elérhetővé tegyék a metaverzumot.

A cég tervei szerint csak az Európai Unióban 10 000 dolgozót vesznek fel, hogy segítsék a digitális világ kiépítését.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?