A csalók most a Microsoft Teams felületén keresztül küldenek rendkívül káros tartalmakat a felhasználóknak. 

A kiberbűnözők a legkülönfélébb módokon igyekeznek átverni az áldozatokat, az adathalász e-mailektől elkezdve a csaló SMS-eken át a platformokon terjedő káros hivatkozásokig. Ezúttal a Microsoft ismert videókonferenciás szolgáltatását, a Teamst pécézték ki magunknak a csalók, amelyen keresztül káros programot tartalmazó dokumentumot küldenek a célszemélynek.

A kiberbiztonsággal foglalkozó Avanan szúrta ki a csalást, melynek alkalmával a hackerek rosszindulatú parancsfájlokat küldenek be a chatfolyamba. Ha ezekre rákattint az áldozat, egy trójai program töltődik le, amelynek segítségével a csalók könnyen átvehetik az irányítást az eszköz felett.

Amint arra az Avanan szakértői is kitérnek, a Teams iránti fokozott érdeklődés miatt a csalók is egyre nagyobb arányban jelennek meg a platformon, és a jövőben valószínűleg még ennél is több ilyen jellegű támadásra kell majd számítani.

A Microsoft Teams más kommunikációs szolgálatatásokhoz hasonlóan a pandémia egyik nagy nyertese lett, és nem kizárt, hogy ez a népszerűség a rendkívüli helyzet megszűnésével sem esik majd vissza. Már most látszik ugyanis, hogy a távmunkához szükséges eszközöket a cégek és az iskolák egy része biztosan megtartja majd, még azután is, hogy minden visszaállt a normális kerékvágásba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!