Hasznos funkció érkezett a YouTube-ra

A videómegosztó is behozza a TikTok applikációnál már jól ismert gyakorlatot, hogy az élő videót közvetítő csatornát egy gyűrűszerű kialakítással jelölik meg. 

A különféle közösségi oldalakon már évek óta elérhető az élő videózás lehetősége, melynek alkalmával a tartalomgyártók élő „műsorral” szórakoztatják követőiket. Ezeket a videókat különféle formában jelzik az oldalak: míg az Instagram az élő videót közvetítő profilt egy színes gyűrűvel jeleníti meg, addig a TikTok egy pulzáló effektust használ a csatorna profilján, hogy felhívja a figyelmet ezen tartalmakra. Most a YouTube látta elérkezettnek az időt arra, hogy megjelölje az élőben közvetítő csatornákat.


Az újdonság abból áll, hogy az élő közvetítés alkalmával megjelenik egy „Live„, azaz „Élő” feliratot tartalmazó gyűrű a csatorna profilképe körül, amelyet megérintve a felhasználó közvetlenül az élő adásba ugorhat.

A közösségi oldalak között bevett gyakorlat a másolás, előszeretettel vesznek át egy-egy, már bevált funkciót a konkurenseiktől. Jó példa erre a YouTube Shorts, amely a TikTokból már jól ismert, rövidvideós formátumot emelte át a videómegosztó felületére.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?