Kép: Techeblog

Az átszakított gipszkarton falon jutott be a boltba az a rabló, aki közel 80 millió forintnak megfelelő árut vitt magával, méghozzá Pokémon témakörben.

Egy tolvaj megtalálta a módját, hogy kijátssza a minnesotai Punch Out Gaming biztonsági rendszerét, és ehhez annyit kellett tennie, hogy a szomszédos üzlet falát áttörve jusson be az üzletbe. A videót látva azt gondolhatjuk, hogy különösebben nem volt nehéz dolga, hiszen mintha egy sima gipszkarton lenne csak.  A Punch Out Gaming nevű bolt kamerája felvette a bűncselekményt, de a rabló álarcos volt, és még nem sikerült azonosítani. Mintegy 250 000 dollár (80 millió forint) értékű Pokémon-kártyát és készpénzt vitt el, mielőtt a hatóságok a helyszínre érkeztek. Szomorú tény, hogy bár az üzletnek van biztosítása, de ez nem terjed ki mindenre, és így elég komoly érvágás ez az esemény a tulajdonosok számára.

Másik komoly probléma, hogy a forgalmazóknak egyszerűen nincs több Pokemon-termékük, amivel pótolni tudnák az ellopott árukat, arról nem is beszélve, hogy az eredeti megjelenés óta mennyit emelkedtek az árak. A Punch Out Gaming 8 éve működik, és a Forest Lake-i közösség szeretné, ha a tulajdonosok tudnák, mennyire fontosak a közösség számára. Ezért egészen megható módon többen is elmentek az üzletbe azért, hogy vegyenek valamit, vagy egyéb módon nyújtsanak támogatást. Jason Peterson, a Punch Out Gaming társtulajdonosa azt nyilatkozta, hogy egyszerűen dermesztő látni, hogy valaki bejön, és elveszi mindazt, amiért ők olyan keményen dolgoztak az elmúlt évek során. A bolt számára ez szinte pusztító, és nagyon nehéz lesz átvészelni ezt a vihart.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

 

 

ForrásTecheblog