Videón az Apple Store túszdrámájának végkifejlete

Ahogy tegnap megírtuk, egy amszterdami Apple Store túszejtés helyszínévé vált, aminek a vége az lett, hogy a fegyverest elütötte egy rendőrautó.

A korábbi hír mellé, miszerint az amszterdami Leidespleinen lévő Apple Store körül rendőrök és különleges erők jelentek meg, mivel abban egy fegyveres férfi túszt ejtett. Tegnap még nem tudtunk ennyi részletet, de mostanra kiderült, a terepszínű ruhába öltözött, 27 éves illető a túszejtést követően 230 millió dollárt kért kriptovalutában. A kritikus helyzet több órán keresztül tartott, ám ahogy a videón is látszik, végül megoldódott. Azzal, hogy a túsz kiszabadult, a fegyverest pedig egy rendőrségi BMW X5 ütötte el.


A videón látható robotok azért közelítik meg a földön heverő testet, mert korábban olyan információk jutottak a rendőrökhöz, hogy esetleg robbanóanyag is van a férfinél. Szerencsére az eseményben az elkövetőn kívül senki nem sérült meg, ami már csak azért jó, mert a boltban másik 70 ember is tartózkodott. Míg korábban az Apple csendben maradt, ezzel ellentétben mostanra kiadott egy nyilatkozatot. Ebben megköszönte a helyi bűnüldözők kivételes munkáját, valamint a saját alkalmazottainak és vevőinek azt, hogy hihetetlen erőt és elszántságot mutattak. Ezen kívül a cég háláját fejezte ki nekik azért is, mert ilyen körülmények között is támogatták egymást, és gondoskodtak egymásról még ilyen kihívást jelentő körülmények között.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?