Erősen cenzúráz Donald Trump új közösségi oldala

A közösségi platformokról kitiltott volt amerikai elnök, Donald Trump Truth Social néven indított saját oldalt. 

Mi is megírtuk, hogy az exelnök Donald Trump hétfőn új oldalt indított, miután a nagyobb közösségi platformok, mint a Twitter, a Facebook és a YouTube kitiltotta az oldalairól. Trumpot azután tiltotta el több közösségi médiás felület is, hogy gyújtó hangú beszéde és a közösségi felületen megjelenő posztjai tavaly januárban súlyos zavargáshoz vezettek a Capitoliumnál.


Trump saját állítása szerint azért hozott létre saját felületet, hogy szembeszálljon a Szilícium-völgyi közösségi médiavállalatok  zsarnokságával, és a szólásszabadságot támogatva kikerülje az oldalak cenzúráját. Ironikus módon azonban már a felület korai felhasználói is korlátozásokra panaszkodnak, pedig alig több mint három napja indult az oldal.

Truth Social moderálási politikája lényegesen szigorúbb, mint a Twitteré, annak ellenére, hogy állítólag azzal a céllal jött létre, hogy menedéket nyújtson a cenzúra elől menekülőknek – írja az Engadget. A mikroblogtól eltérően ez a közösségi platform kitilthatja az embereket, ha a moderátorok úgy érzik, hogy bizonyos tartalom hamis, rágalmazó vagy félrevezető. A @DevineNunesCow nevű felhasználót például azért utasították ki, mert létezik egy ugyanilyen nevű fiók a Twitteren, amely Devin Nunest parodizálja, aki jelenleg a Truth Social anyavállalatának, a Trump Media & Technology Groupnak a vezérigazgatója.

A szolgáltatás egyébként nem működik tökéletesen, a felhasználók technikai hibákra panaszkodnak, miközben megpróbálnak regisztrálni az alkalmazásra, amely egyelőre csak iOS-en érhető el.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?