Ha régi a PC, nem lesznek rajta androidos appok

Legalább AMD Ryzen 3000 szériás vagy nyolcadik-generációs Intel Core i3 CPU kell, szigorúak a Microsoft rendszerkövetelményei. 

A Windows 11 egyik legvártabb funkciói közé tartozott, hogy natív módon támogatja az androidos appokat. A rendszer megjelenésekor ez a funkció nem volt elérhető, de most a jogosult PC-kre elkezdett megérkezni, Windows-frissítés formájában.


A gond csak az, hogy aki régebbi processzort használ, az nem éri el a funkciót. A Microsoft ugyanis minimum AMD Ryzen 3000 szériás vagy nyolcadik-generációs Intel Core i3-as CPU meglétét követeli. Emellett 8 GB RAM-ra, SSD-re is szükség van, a processzornak 64 bitesnek kell lennie. Ezen felül a Virtual Machine Platformot is engedélyezni kell.

Rejtély, hogy a Ryzen 2000 széria miért nem támogatott, de a találgatások szerint azért, mert nem használ Intel Bridge technológiát, amire a Windows androidos alrendszerének szüksége van az androidos appok futtatásához. Akinél a hardver rendben van, a frissítés után már telepítheti is a Microsoft Store-ból az Amazon Appstore-t, majd oda Amazon-fiókkal bejelentkezve telepítheti is az androidos appokat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Microsoft

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?