A nemzetközi hackercsoport támadást indított, azzal a céllal, hogy az orosz emberek számára is eljuttassák az információt: háború van. Az Anonymous is beszállt a harcba.

Három napja lépték át az orosz csapatok az ukrán határt, és azóta háború zajlik az országban a két nemzet között. Az Oroszországban élő emberekhez azonban ebből csak igen korlátozott mértékben jutnak el az információk, hiszen az állami médiumokban erről nem esik szó, az alternatív források elérését pedig korlátozzák. Magyarul ezerrel megy a cenzúra, és azt kommunikálják az emberek felé, hogy csak elszigetelt csetepaté zajlik egy kocsmai verekedés szintjén.

anonymous ukrajna

Azonban tegnap éjjel kicsit változott a helyzet, mert a nemzetközi hackercsoport, az Anonymous is beszállt a buliba. Egyszerre “foglaltak el” több orosz állami médiumot, ahol a harctérről származó, sokkoló videókat kezdtek sugározni.

Az Anonymous ezzel párhuzamosan közleményt adott ki, amelyben deklarálták, hogy háborúban állnak Oroszországgal, jelentsen ez bármit is. Emellett azt is közölték, hogy magukkal az orosz emberekkel nincs bajuk, csak a vezetést és az erőszakos eseményekért felelős embereket fogják támadni a kibertérben.

Forrás: Twitter

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!