Az orosz oligarchák magánrepülőgépeit figyeli a tini, aki Elon Muskot is követte

Eddig Elon Musk magánrepülős útjait követte nyomon a 19 éves Jack Sweeney, most az orosz oligarchákat vette célba. 

Az Elon Musk magánrepülős útjait követő Jack Sweeney új oldalt hozott létre a Twitteren, hogy információkat osszon meg az orosz milliárdosok légiútjaival kapcsolatban. A Russian Oligarch Jets nevű oldalt azután készítette, hogy az Egyesült Államok szankciókat vezetett be Oroszország ellen.


A tini a Bloombergnek elmondta, hogy az orosz milliárdosoknak elképesztő repülőgépeik vannak, többségében olyanok, amelyeket kereskedelmi utakra használnak a légitársaságok, mint például az Airbus A319 és a Boeing 737. Az oldal ugyan még csak pár napja létezik, osztott már meg információkat a Chelsea futballklub orosz tulajdonosáról, Roman Abramovicsról is, köztük egy hétfői karibi helikopteres út kapcsán.

Jack Sweeney akkor vált ismertté, amikor kiderült, hogy a Tesla-főnök Elon Musk 5 ezer dollárt, átszámítva mintegy 1.6 millió forintot ajánlott fel neki, hogy törölje az általa üzemeltett Twitter-fiókot, ahol nyomon követi a milliárdos hollétét. Mint kiderült, Musk még tavaly vette fel a kapcsolatot Sweeney-vel, azt kérdezve, le tudja-e szedni az adatokat, mert ez biztonsági kockázatot jelent a számára. A srác azonban üzletelni kezdett: 50 ezer dollárt kért az oldal leállításáért arra hivatkozva, hogy ez nagy segítség lenne neki az egyetemen, és talán még egy Model 3-at is tudna belőle venni.

Úgy tudni Musk nem válaszolt az üzenetre, ám korábban állítólag azt mondta Sweeney-nek, hogy rosszul érezné magát, ha ilyen dolog miatt fizetne neki.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?