A Xiaomi gond nélkül lekoppintotta az Apple ötletét

Mágnesekkel és léghűtéssel turbózza fel a következő-generációs vezeték nélküli töltési rendszerét a Xiaomi. 

Sorra licitálnak egymásra a kínai gyártók a mobilos gyorstöltés kapcsán, közben pedig mindenkiben az a kérdés merül fel, hogy miért van erre szükség? Leállni azonban nem tudnak, hiszen az egyre nagyobb számok jobb reklámokat, és több vevőt, több bevételt jelentenek.


A Xiaomi nemrég arról adott hírt, hogy fejest ugrik a mágneses vezeték nélküli töltés világába, vagyis alapvetően az Apple MagSafe rendszerét készül lemásolni. Új kiegészítők is jönnek majd. A Xiaomi szerint így biztosan nem lehet majd rosszul rátenni a töltőpadra a mobilokat.

Mindehhez persze új mobilra és új töltőre lesz szükség, a mágnesek miatt. A Xiaomi mágnesei állítólag 800 grammot is megmozdítanak, így töltőstől is fel lehet majd kapni a mobilokat. A két jelenlegi prototípusból az egyik lapos, a másik vastag, aktív hűtéssel. Ennek megfelelően 30 és 50 wattos teljesítményre képesek, 86 és 49 perc alatt töltenek fel egy 5000 mAh-s akkut. Persze ilyen ígéreteket évek óta kapunk, a vezeték nélküli töltés azonban még mindig nem hatékony, melegedést okoz és még tovább rövidíti az akku élettartamát.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: MacRumors, Xiaomi

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?