Egy androidos app hamarabb kiszúrja az AirTag-kémkedést, mint az Apple

Egy német egyetem tanulmánya szerint az androidos AirGuard app hamarabb megtalálja az AirTageket, mint maga az Apple. 

Az elmúlt évek bizonyították, hogy az emberek jelentős része sajnos nem arra használja a technológiát, amire kellene – hanem rosszindulatú célokra. Erre jó példát mutattak az Apple AirTag követői, amit széles körben alkalmaznak mások megfigyelése, nyomon követésére úgy, hogy elrejtik a ruhájukba, táskájukba. Autólopások kiváló segédeszköze is. Éppen ezért fontos lehet, hogy legyen mivel ellenőrizni: van-e rajtunk AirTag.


A német Darmstadti Egyetem kutatói kifejlesztettek egy AirGuard névre keresztelt androidos appot, ami értesíti az AirTag-kémkedésről az androidos felhasználókat. A tanulmány szerint ez az Apple kizárólag iOS-re kitalált rendszerénél is hatékonyabb. Az Apple androidos Tracker Detect appja a jelentések szerint nem túl hasznos, közelében sincs az iOS-es megoldásnak.

Az AirGuard viszont hamarabb és sokoldalúbban észleli az AirTageket, mint bármelyik másik megoldás. Az iOS például egy hátizsákba rejtett AirTageket négy óra után jelent, míg az AirGuard 30 perc után. Ez továbbá az autókba helyezett követőket is észlelte.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: PCMag, CNET

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?