Nincs több Netflix Oroszországban

A Netflix felfüggeszti szolgáltatásait Oroszországban, válaszul az Ukrajna elleni invázióra. 

Nemcsak az egyes országok, de a nemzetközi nagyvállalatok is igyekeznek különféle szankciókkal nyomást gyakorolni Oroszországra. A Netflix is felfüggesztette oroszországi működését – írja az Engadget. Korábban a vállalat az ukrajnai invázió miatt már felfüggesztette az összes jövőbeni oroszországi projektjeit és felvásárlásait, valamint kijelentették, hogy nem tesznek eleget azon orosz törvénynek, mely szerint márciustól kezdve 20 orosz állami tévécsatorna kínálatát is elérhetővé kell tenniük az orosz előfizetők számára. A CNBC szerint a streamingszolgáltatónak körülbelül 1 millió felhasználója van Oroszországban, így az ország a vállalat kisebb piacai közé tartozik.


A Netflixnek jelenleg négy orosz projektje volt készülőben, köztük a Dasha Zhuk által forgatott krimi-thriller sorozat, valamint Lev Tolsztoj Anna Kareninájának adaptációja.

Hétfőn a The Walt Disney Company is bejelentette, hogy tekintettel az Ukrajnában történtekre, felfüggeszti oroszországi mozipremierjeit. A döntés érinti többek között a Pirula Panda című animációs filmet, amelyet az eredeti tervek szerint március 10-én mutattak volna be. A Disney közleménye után a Warner Bros. is közölte, hogy elmarad a Batman oroszországi premierje, de a Sony is hasonlóképpen döntött egyik új Marvel-filmjével, a Morbiusszal kapcsolatban. A nagy hollywoodi stúdiók mellett a filmfesztiválok és díjátadók egy részéről is kitiltották az oroszokat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?