Ilyen egy lenyűgöző Boeing 737 kézműves szimulátor

Aki egy ilyen Boeing 737 szimulátort készít odahaza, annak valószínűleg van némi vonzódása a polgári repüléshez.

A legendás Boeing 737 típusú keskeny törzsű repülőgép 1967 áprilisában teljesítette első repülését, és 1968 februárjában állt szolgálatba a Lufthansánál. Azóta összesen 15.099 ilyen gépet rendeltek és 10.926-ot szállítottak le. Néhányat magánbringává alakítottak át, de ennek költségei csak a dollármilliárdos vagyonnal rendelkezőknek vannak fenntartva. Egy repülésrajongó azonban megalkotta a következő legjobb alternatívát. Korábban is mutattunk már be lenyűgöző repülős szimulátorokat, így például azt, amit egy Cessna-őrült készített magának, most pedig itt egy újabb lenyűgöző alkotás, amit egy Boeing 737 fülke ihletett.


Amint látható, kényelmesen elfér egy átlagos szobában, és maga a hardver egy többmonitoros elrendezéshez csatlakoztatott PC-vel működik. Egy dolog, amit meg kell jegyezni, hogy a pilótafülkét nem egy valódi Boeing 737-es repülőgépből szerezték be, hanem különböző elektronikai gyártók, köztük a Flight Deck Solutions és a Sismo Flight Simulators kínálatából. Mennyibe kerül egy ilyen szett? Minimum 25 000 USD (jelenleg 8,5 millió forint) maga a fizikai szimulátor, és a PC költségeit még nem számoltuk bele. Tegyük hozzá, hogy mint látható, a szoftver a Microsoft Flight Simulator, aminek a gépigénye a látványhoz képest egészen baráti, de a 3 monitoros elrendezés miatt azért kellhet egy minimum félmilliós vas. Azt pedig, hogy milyen ezzel a szettel repülni, az alábbi videó szemlélteti.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?