Kép: Techeblog

Nehéz megítélni, hogy a ROCO a virtuális valóság korában mennyire lesz piacképes, de azért van szimpatikus tulajdonsága. 

Abban a korban, amikor például a szolnoki RepTár olyan interaktív lehetőségeket kínál, mint a 4D mozi, és valóban nagyon szórakoztató, akkor nehezen elképzelhető, hogy egy ROCO jellegű koncepció miként lehetne jövedelmező. Hiszen ha megnézzük a videót, azt látjuk, hogy egy nagy kivetítő, meg egy módjával mocorgó ülés adja a szettet. Ami így – 2022-ben – elég karcsúnak tűnik, hiszen a virtuális valóság lassan háztartási eszközzé válik. És könnyen belátható, hogy egy hullámvasút élmény sokkal hitelesebb a VR-ral, mint egy kijelző előtt. Csakhogy a svéd INNTQ termékének van egy olyan funkciója, ami állítólag most mutatkozik be a világon elsőként.

Ez annyit tesz, hogy maga a felhasználó szabhatja meg, hogy milyen alakú hullámvasúton szeretne fel- és alá száguldozni. Ehhez pedig mindössze annyit kell tennie, hogy az ujjacskájával megrajzolja a nyomvonalat, fizet, és egy morcos medve mondandóját követően már indul is a móka. Persze, ahogy látható, magukat a fel-és lefelé vivő útvonalakat nem tudják az utasok befolyásolni, ezt a szoftver rakja össze magának. A kijelző egyébként 75 hüvelykes UHD, az „ülőhely” pedig arrafelé mozgolódik, amerre éppen megy a szerelvény. Nos, maga a koncepció tehát nem a mélyedés feltalálása a kanálban, de ettől függetlenül akár sikeres is lehet, hiszen bevásárlóközpontokba, repülőterekre szánják, ahol amúgy is előfordulnak hasonló szerkezetek. Kérdés, ki dob bele pénzt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

 

ForrásTecheblog