A magyarok is kívánhatják Putyin és az orosz katonák halálát a Facebookon

A Facebook átmenetileg lehetővé teszi egyes országok felhasználói számára, hogy Putyin és az orosz katonák halálát kívánják. 

Normál esetben a közösségi média oldalak igyekeznek féken tartani az erőszakos, hangulatkeltő tartalmak terjedését, és kiszűrni azokat a posztokat, amelyek erőszakra buzdítanak más emberek, etnikai csoportok ellen. Bár a Facebook szabályzata szerint is tilos az ilyesfajta uszítás, a közösségi-óriás az orosz invázióra válaszul úgy döntött, hogy bizonyos országok felhasználóinak lehetővé teszi, hogy erőszakra szólítsanak fel az orosz katonák és Putyin ellen, az ukrajnai invázióval összefüggésében.


A Reuters beszámolója szerint a módosítás Ukrajnát, Örményországot, Azerbajdzsánt, Észtországot, Grúziát, Lettországot, Litvániát, Lengyelországot, Romániát, Oroszországot, Szlovákiát, valamint Magyarországot érinti. A döntés értelmében ideiglenesen olyan posztok is megjelenhetnek az oldalon, amelyek normális esetben tiltott tartalmaknak minősülnének, mint például a „halál az orosz megszállókra”.

Kiemelték ugyanakkor, hogy az orosz civilek ellen továbbra sem lehet uszító tartalmakat közzétenni, valamint a konkrét halálos fenyegetést sem tűrik meg az oldalon.

Az ukrán háború kitörése óta a Facebook több változást is eszközölt a platformon, többek között letiltotta több Kreml-közeli média hirdetéseit, valamint lekapcsolt egy körülbelül 40 fiókból, oldalból és csoportból álló hálózatot, amely megpróbálta aláásni az ukrán kormány tevékenységét, miközben Putyin döntéseit éltette.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?