Xiaomi Redmi Smart Band Pro teszt: Mit tud az olcsó okoskarkötő?

Kipróbáltuk működés közben a kínai cég új, rém kedvező árú aktivitásmérőjét. Megéri megvenni a Xiaomi Redmi Smart Band Pro nevű terméket? Megnéztük, megmondjuk!

A Xiaomi régi versenyzőnek számít a viselhető eszközök szegmensében, egy rakat ilyen terméke van ugyanis a kínai vállalatnak. A cég a közelmúltban dobott piacra egy új, de rém kedvező árú okos karkötőt, amely a Xiaomi Redmi Smart Band Pro névre hallgat. Kaptunk egyet kölcsön, megnéztük mit tud, mire jó, kinek jó?


XIAOMI mi smart band pro teszt

Dizájn

Totál átlagos dizájnnal bír a várakozásoknak megfelelően. A képernyő téglalap alakú, gombok nincsenek rajta, a káva vékony. A termék víz- és porálló, az ütéseket is egész jól tolerálja. A szíj gumiból van, ami bírja a strapát, és stabilan is tart, nem akar leugrálni a modell a csuklóról, viszont tény, hogy a tapintása nem olyan kellemes, mint a bőré. A hossza 4,2 cm, szélessége 2,4 cm, vastagsága 1 cm, szóval akár egy gyerek vagy hölgy is hordhatja. A súlya csupán 15 gramm, tehát pillekönnyű, és kifejezetten kényelmesen viselhető. A szokásoknak megfelelően telepakolták egy rakás érzékelővel, amelyek többnyire a készülékház alján kaptak helyet.

XIAOMI mi smart band pro teszt

Kijelző

XIAOMI mi smart band pro tesztA képernyője teljesen király, abszolút felső kategóriás e téren. 1,47 AMOLED érintőkijelzőt kapott, 194×368 képpontos felbontással, és 16 millió megjeleníthető színnel. A kép minősége szuper, kellően éles, hibák nincsenek, a színek ragyogóak, fátyolosságnak nyomát sem lelni., hibák nincsenek A betekintési szög és a kontraszt hibátlan, a magas fényerőnek (450 nit) köszönhetően pedig napfénynél is látható marad a kép, de ilyenkor azért a színek már igen halványak. Természetesen a számlap megváltoztatható, a Xiaomi appján keresztül rengeteg látványos lehetőség közül válogathat a felhasználó.

 

Kezelés

Gombok nincsenek rajta, és ebből fakadóan az érintőképernyőt kell tapogatni a beállítások módosításához, egyes funkciók aktiválásához.Ebbe hamar bele lehet jönni, azaz gyorsan megtanulható, hogy az egyes funkciók, beállítások és paraméterek merre találhatóak. A grafikus kezelőfelület struktúrája logikus, viszont az tény, hogy a rendszer magyar nyelven sajnos nem kommunikál!

XIAOMI mi smart band pro teszt

Természetesen a teljes értékű használathoz szükség van a Xiaomi saját appjára, amelyet a telefonra kell telepíteni. Ez a szoftver összegyűjti a szenzorok által mért adatokat, rendszerezi, eltárolja és visszakereshetővé teszi őket, valamint képes belőlük látványos grafikont is készíteni. Viszont az olyan extrák hiányoznak belőle, mint az integrált tréningprogramok, és tény, hogy az applikáció magyarul sem tud.

Energiagazdálkodás

Ha minden igaz, akkor egy 200 mAh-s akku került bele, amely egy speciális mágneses fej révén tölthető. A termék energiagazdálkodása példaértékű, hiszen átlagos használat mellett a tapasztalataink szerint 10-12 napig is kihúzhatja anélkül, hogy fel kéne tölteni.

Mit tud?

Van benne egy hat tengelyes komplex érzékelő (3 tengelyes gyorsulásmérő, és egy 3 tengelyes giroszkóp), pulzusmérő és fényérzékelő. Tehát GPS nincs, ennek ellenére a távolságot és sebességet egészen jó pontossággal méri, legalábbis erre jutottunk, mikor egy „rendes” GPS-es túraeszközzel együtt használtuk. Természetesen lehetővé teszi a pulzus vizsgálatát, van benne véroxigénszint- és stresszint mérő funkció, és képes az alvás minőségének monitorozására is. Ez utóbbiakról nem tudjuk megállapítani, hogy mennyi közük van a valósághoz, de mindenesetre tök jó nézegetni például az alvásgrafikonunkat reggel. 15 különböző sportprofillal rendelkezik, amelyek közül a megfelelőt kiválasztva lesznek a legpontosabbak a mért adatok, illetve értelemszerűen utólag könnyebb visszakeresni ez által, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk a mozgás során.

XIAOMI mi smart band pro teszt

Alapvetően egy fitnesz eszközről van szó, de azért jelzi, ha a telefonra bejövő hívás érkezett, és az üzeneteket is képes megjeleníteni. Böngésző nincs benne, alkalmazásokat nem lehet rá letölteni, zenelejátszó van benne, de magára az eszközre nem lehet audio állományokat feltölteni. Szóval pontosabb az a megfogalmazás,hogy a csatlakoztatott mobilon található médialejátszó app vezérelhető a segítségével.

Ár

Xiaomi Redmi Smart Band Pro : 12 000 forint. A tudásához képest az eléggé korrekt ár!

Kinek ajánljuk – Xiaomi Redmi Smart Band Pro

– Olcsó okos karkötőt keres
– Fontos a kiemelkedő üzemidő
– Kültéren (is) használná a terméket
– Alvásfigyelős okos karkötőben gondolkodik
– Úszáshoz is használná a terméket

Kinek nem ajánljuk – Xiaomi Redmi Smart Band Pro

– Fontos, hogy tudjon magyarul a termék/app
– GPS-es eszközre vágyik.
– Komplex, sok extrával kitömött prémium termékben gondolkodik

Még több információ a Xiaomi Redmi Smart Band Pro okos karkötőről a hivatalos weboldalon

[sc name=”facebook” ][/sc]

 • Dizájn
  (4)
 • Képminőség
  (4.5)
 • Teljesítmény
  (4)
 • Akkumulátor
  (4.5)
 • Kezelhetőség
  (3.5)
 • Ár/érték arány
  (4)
4.1

Összegzés

A Xiaomi Redmi Smart Band Pro egy teljesen korrekt, felhasználóbarát, különösebb extrákat nem kínáló, ám cserébe igen kellemes áró okoskarkötő

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?