Már nem engedélyezi a Facebook, hogy a felhasználók Putyin halálát kívánják

A Meta ideiglenesen engedélyezte, hogy egyes országok felhasználói az orosz katonák és Putyin halálát kívánják a Facebookon és az Instagramon. Ezen módosított most a vállalat. 

Ahogy mi is megírtuk, a Facebook és az Instagram anyacége, a Meta március 10-én módosítást hajtott végre a moderálási szabályzatban, amellyel lehetővé tette, hogy számos országban erőszakra szólítsanak fel az orosz katonák és Putyin ellen, az ukrajnai invázióval összefüggésében.


A módosítás többek között Ukrajnát, Lengyelországot, Romániát, Oroszországot, Szlovákiát és Magyarországot érintette. A döntés értelmében ideiglenesen olyan posztok is megjelenhettek az oldalon, amelyek normális esetben tiltott tartalmaknak minősülnének, mint például a „halál Putyinra” vagy „halál az orosz megszállókra„. A Kreml sem hagyta szó nélkül a szabálymódosítást: az orosz médiahatóság, a Roszkomnadzor azonnali magyarázatot követelt, és a lehető leghatározottabb intézkedéseket ígérte.

A Meta globális ügyekért felelős elnöke, Nick Clegg vasárnap arról számolt be, hogy ismét módosítottak a moderálási szabályokon, és ennek értelmében már nem szabad államfők halálát kívánni a Facebookon és az Instagramon – írja a The Guardian. Kiemelte, az új szabályokat úgy hozták meg, hogy azokat ne lehessen úgy értelmezni, hogy az oroszok szembeni erőszakot általánosságban véve elnézik.

A pontosítás ellenére Oroszország március 14-ikével betiltotta az Instagramot. A Facebookot még március 4-én lőtték le az országban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?