Hivatalosan is az Amazon tulajdonába került a legelismertebb hollywoodi filmstúdió egyike, a Metro-Goldwyn-Mayer

Az Amazon tavaly májusban jelentette be, hogy megszerezte a legendás Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdiót, amit röviden csak MGM-ként szoktak emlegetni. Az üzlet teljes lezárásához ugyanakkor számos jogi feltételnek kellett teljesülnie, ám most, hogy minden szervezet az áldását adta, hivatalosan is Amazon részeként él tovább a stúdió – írja a Daly Mail. Ezzel többek között a James Bond- és a Rocky-filmek jogait is megkaparintotta a Jeff Bezos-féle vállalat.

A 8,45 milliárd dolláros, átszámítva több mint 2400 milliárdos beruházással a cég úgy nagyjából 4000 filmet és 17 000 sorozat vásárolt fel, ezzel jelentősen kibővítve a tulajdonában álló Amazon Prime Video filmes kínálatát. Az oroszlánfejes cég egyébként nem egy Oscar-díjas alkotást jegyez, úgy mint A bárányok hallgatnak, a Dühöngő bika vagy a Thelma és Louise, ugyanakkor évtizedekkel ezelőtt jónéhány 1986-os, illetve annál korábbi filmet adott el a Warner Brothersnek, mint például az Ének az esőben, az Óz, a nagy varázsló vagy az Elfújta a szél. 

Az Amazon Prime egyébként igencsak rákapcsolt az utóbbi időben, ráadásul a jelek szerint az sem okoz neki gondot, ha egy-egy filmért vagy sorozatér mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a cég által tervezett A Gyűrűk Ura sorozat például minden idők legdrágább tévés produkciója lesz, egyetlen évada legalább 465 millió dollárból készülhetett el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!