Giga Berlin: zseniális drónvideón a Tesla gyára

Most valóban ki lehet jelenteni, hogy ha csak egy videót szeretnél megnézni ma, akkor a Giga Berlin drónfelvétele legyen az. 

Kijelenthető, hogy a jelenkor kamerával ellátott polgári drónjai egy ügyes pilóta kezében olyan felvételeket tudnak készíteni, amitől leesik az ember álla. Korábban is láttunk már erre példát, most pedig itt egy újabb, ami a Giga Berlin területén készült. A felvétel az udvarról indulva mutatja be a gyártási fázisokat, egészen a minőségellenőrzésig. Láthatjuk a karosszériaelemek préselését, és összeillesztését, de azt is, hogy a már kész járműveket hogyan vizsgálják át a dolgozók annak érdekében, hogy makulátlan külsejű autók gördüljenek ki a kapun.


Akadhat olyan néző, akiben felmerül a kérdés, hogy miért csak Model Y-ok vannak a felvételeken, és teljesen jogos az észrevétel. A válasz viszont egyszerű: azért, mert a gyárkomplexum még nem készült el teljesen. A Giga Berlin ezen csarnoka, amelyben a filmecske készült, csupán az egyik épület azok közül, amelyek majd a jövőben a Tesla modelljeit gyártják. Az akkumulátorpakkot gyártó egység épülete pedig valójában Grünheide egy másik, különálló létesítményében kapott helyet. Ez hivatalosan már megkapta az engedélyeket a gyártás elindulásához, de a termelés még nem kezdődött meg. A gigagyárról egyébként az első hírek már 2015-ben felröppentek, és több neve is volt, mielőtt megkapta a Giga Berlint.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?