Rendesen megugrott az adatforgalom a választás napján

Óránkénti bontásban elemezte a Yettel a választások hétvégéjén és az azt megelőző hétvégén a hálózatán mért mobilnet-forgalmi adatokat. 

A választások napján a böngészési típusú adatforgalom meghaladta a megelőző vasárnapon bonyolított forgalmat, valamint láthatóan a választások napján a megszokottnál korábbi órákban kezdtek el böngészni a felhasználók.


Az erős forgalom egész nap kitartott, majd 22 órakor az előző hetinél nagyobb, hirtelen visszaesés látható a forgalomi adatokban. Feltételezhető, hogy ezt a trendet a választási hírekkel kapcsolatos érdeklődés mozgatta. A választások napján az összhálózati mobilnet-forgalom 7%-kal haladta meg az előző hétvégén mért adatmennyiséget.

yettel választások

A választások napján szárnyalt az SMS küldés: vélhetően a kampányhajrának köszönhetően két komolyabb csúcspontja is volt a Yettel hálózatán küldött SMS-ek darabszámának – egy a délelőtti órákban, majd 17 órakor, az urnazárás előtt két órával. A teljes napot tekintve közel háromszor annyi SMS üzenetet küldtek el, mint egy átlagos, kampány nélküli vasárnapon.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?