Apró, de hasznos funkcióval bővül a Netflix felhasználói felülete

A Netflix lehetővé teszi az előfizetők számára, hogy immár kétféle felfelé mutató ujjal is értékelhessék, ha egy tartalom elnyerte a tetszésüket. 

Ha belépünk a Netflixre, az oldal igyekszik a kedvünkben járni, és olyan filmeket, sorozatokat és műsorokat ajánlj fel, amelyek jó eséllyel nekünk is tetszenének. Ezt a nem épp könnyű feladatot bonyolult algoritmusokkal oldja meg a streamingszolgáltató, amelyek a felhasználói visszajelzésekre is erősen építenek, amikor azt igyekeznek megtippelni, hogy melyik tartalom volna leginkább a kedvünkre.


Mostanáig csak felfelé és lefelé mutató hüvelykujjakkal lehetett minősíteni a tartalmakat (korábban ötcsillagos értékelésre is volt lehetőség), ami lássuk be, nem túl széles skálája a vélemények kifejezésének. Hogy árnyalja a dolgot, a cég bevezetett egy dupla felfelé mutató hüvelykujj opciót, amellyel az előfizetőknek immár arra is lehetőségük nyílik, hogy tudassák, nem csak szimplán kedvelték, hanem egyenesen imádták az adott tartalmat.

Bár ez a fajta megoldás még mindig nagyon messze van attól, hogy az előfizetők árnyaltan fejezhessék ki a véleményüket, a Netflix álláspontja szerint nem is ez a cél, hanem, hogy minél gyorsabb és egyszerűbb interakciók alapján pontosíthassák a nézők ajánlásait.

Jó hír, hogy globális fejlesztésről van szó, így a dupla lájkot mindenki megkapja, ráadásul már el is kezdték a bevezetését, így érdemes figyelni, mert előbb vagy utóbb mindenkinél és minden platformon meg fog jelenni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?