Neptune: pezsgőzve lebegni az űr határáig

A Neptune gyakorlatilag egy ballon, aminek a fedélzetén jó pénzért a légkör és az űr határáig emelkedhetnek a vastag pénztárcájú utasok. 

A Space Perspective által gyártott Neptune lényegében egy luxus léghajó, amely az űr szélére viszi az utasokat. Ezek a kereskedelmi jellegű repkedések majd 2024-ben kezdődnek, de csak azoknak, akik leszurkolják a 125 000 dolláros (a cikk írásának pillanatában 42 millió forint). A cég megmutatta, ballon utasterének személyre szabható belső terét, amely társalgószékekkel, hangulatvilágítással, sőt, még olyan növényekkel is rendelkezik, mint a levendula, a bazsalikom, valamint a rozmaring, amelyeket az ételkészítéshez lehet használni.


A 360°-os panorámaablakokból minden utas lélegzetelállító kilátást kap majd a Földre, a belső felületek pedig sötét, puha anyagból készültek, hogy fokozzák a kapszulában az otthonosság érzését, miközben csökkentik a tükröződést. Természetesen akad mellékhelyiség is, ami szintén a luxus jegyében készül, és nagy üvegfelülettel rendelkezik, hogy az se maradjon le a látványról, aki éppen nagyban gondolkodik.

A Space Perspective szerint az egész repülés személyre szabható, ami azt jelenti, hogy az utasnak/utasoknak csak meg kell álmodniuk, mit is szeretnének, és a cég valóságot teremt belőle. A menütől kezdve a koktélokon át a zenékig, világításokig, a fizetővendég preferenciái érvényesülnek. Az utazás egyébként várhatóan hat órát vesz igénybe, és tényleg páratlan élményeket szerezhetnek közben a fedélzeten lévők.

Galéria: Techeblog

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?