Készen a kihívásokra: Meglepően sokoldalú a Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G!

Mit tud, mire használható a középkategória királya, a Xiaomi új telefonja, a Redmi Note 11 Pro 5G?

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G

A Xiaomi az elmúlt években döbbenetes hajrát produkálva vált a globális és hazai okostelefon szektor egyik legerősebb versenyzőjévé. A sikerekben több faktor is komoly szerepet játszik, többek között az, hogy megbízható rendszerességgel teszi elérhetővé a vállalat újabb és újabb készülékeit, illetve hogy az egyik legfontosabb területnek számító középkategóriára óriási hangsúlyt helyeznek.


Redmi Note 11 Pro 5G

A közelmúltban bukkant fel hazánkban a cég egyik legfrissebb ilyen modellje, a Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G. Ebben a ligában nincs könnyű dolga a készülékeknek, mert a felhasználók elvárásai nagyok, az árakat viszont földközelben kell tartani. Megnéztük, hogy hogyan képes megbirkózni a kihívásokkal.

Modern külső

A termék megjelenése teljesen rendben van: az ízléses hátlapon elhelyezett számos kamerának, a keskeny káváknak, a kijelzőbe vágott kameraszigetnek, és a vékony készülékháznak köszönhetően megjelenése első osztályú. A készülékkel meg lehet jelenni bárhol, nem fognak kinézni a dizájn miatt, sőt. Az ergonómia megfelelő, hiszen a fogása kényelmes, az összeillesztés minősége hibátlan, a gombok jó helyen vannak, és nem is lötyögnek. A képernyőt masszív Gorilla Glass 5 védőüveg óvja, és a telefon ellenáll a vízcseppeknek, fröccsenéseknek, valamint a pornak is. Az pedig nagyon király, hogy a mai trendekkel ellentétben a hagyományos fejhallgató kimenetet sem spórolták le róla.

Képminőség

A telefonok által produkált képminőség az egyik legfontosabb szempont köszönhetően többek között annak, hogy rengetegen használják multimédiás tartalmak fogyasztására, játékra is e termékeket, ezeknél pedig lényeges a nagy színpontosság, a hibátlan fekete, a végtelen kontraszt, a jó betekintési szög, és a hibátlan mozgásmegjelenítés.

Redmi Note 11 Pro 5G

Nos e téren a Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G-be nem lehet semmilyen szinten belekötni, hiszen egy abszolút prémium szintű Super AMOLED kijelzővel támogatták meg a terméket. Az alkalmazott képalkotási eljárásnak hála a színek markánsak, belülről ragyognak, a 2400 x 1080 képpontos felbontásnak köszönhetően a részletesség remek, a vonalak pengeélesek és a finom átmenetek visszaadása is megoldott. A maximális fényerő 1200 nit, aminek köszönhetően a HDR anyagok visszaadása kifejezetten látványos, és a képernyő akár napfényben is jól látható marad.

Redmi Note 11 Pro 5G

A maximális képfrissítési frekvencia 120 Hz, aminek köszönhetően másodpercenként dupla annyi képkocka megjelenítésére képes, mint a hagyományos telefonok. Ennek köszönhetően pedig a lapozás, scrollozás a megszokottnál finomabb, ráadásul már akad jó pár játék is, amelyeknél támogatott ez a funkció. Így azok esetében a korábbinál folyamatosabb a kép, és a magas képfrissítési frekvencia az online összecsapások során is előnyt jelenthet.

Mire jó?

És, ha már a játékoknál tartunk, akkor meg kell említeni, hogy abszolút korrekt hardvert kapott (Snapdragon 695 processzor, Adreno 619 grafikus vezérlő, 6 GB RAM), aminek köszönhetően sokoldalúan használható. Ez pedig azt jelenti, hogy a mai csúcsjátékokról vagy az ultranagy felbontású médiaállományokról sem kell lemondani. Az átlagos használat, tehát, netezés, levelezés, chatelés, videótelefonálás során is kellően gyors, tehát a mindennapi kihívások során is jól teljesít.

Redmi Note 11 Pro 5G

Főleg, hogy az energiagazdálkodása is remek, ami igen-igen jól jöhet egy hosszabb utazás, vagy elnyúló munkanap során.

5000 mAh-s akkumulátort kapott, ami a szokásosnál nagyobb kapacitás, és ennek köszönhetően az üzemideje is jobb valamivel a megszokottnál.

És akkor még nem is beszéltünk a szuper, 67 wattos gyorstöltésről, amivel még a prémium kategóriában is király lenne a termék. Ezzel ugyanis szolid negyed órácska alatt 50 százalékra pumpálható az akkumulátor töltöttsége, a 100 százalékhoz pedig csupán 42 percre van szüksége. Aki már ált toporogva a konnektor mellett imádkozva, hogy csorogjon át minél gyorsabban az energia, az tudja igazán értékelni ezt a tempót.

Képek, videók

Egy telefontól sokan azt várják, hogy képalkotás terén is nyújtson extrákat, és ehhez ma már nem is kell feltétlenül méregdrága készüléket venni.  A Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G ennek ékes bizonyítéka, hiszen a modell ultranagy felbontású, 108 megapixeles, f/1.9 rekeszértékű főkamerát kapott. A 9-az-1-ben pixel binning és dual native ISO technológiával kiegészülve, ezzel a telefonnal rendkívül részletgazdag képek készíthetők, akár sötétben is, amelyben jelentős szerepet játszik a hatalmas, 1/1.52″-es méretű Samsung HM2 szenzor is.

A kamerarendszer része még egy 8 MP-es, csökkentett gyújtótávolságú, ultraszéles, 118-fokos látószögű kamera. Nem spórolták le róla a közeli célpontok megörökítésére szolgáló makró kamerát is, amellyel akár egy virág belsejébe is „bebújhatunk”, valamint a portré mód sem hiányzik. Az előlapi 16 megapixeles szelfi kamerára sem lehet panasz, így akár a bloggerek, YouTuberek is jó hasznát vehetik.

Mérlegen

A  gyakorlati próba során végül arra a véleményre jutottunk, hogy a Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G egy igazán sokoldalú telefon, ami képes lépést tartani minden szinten az aktív, pörgős életet élő felhasználókkal, kielégíteniaz általuk támasztott igényeket. Mindezt ráadásul a tudásához képest egészen király áron, hiszen durván 150 000 forintért már beszerezhető, ami a képességeit elnézve igencsak baráti összeg.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?