Kép: Techeblog

Avi Loeb, a Harvard munkatársa szerint a 2014-ben a Csendes-óceánba csapódott objektum hozta ide az idegen technológiát. 

A Harvard tudósa és elméleti fizikusa úgy véli, hogy a Csendes-óceánba 2014-ben becsapódott csillagközi objektum idegen technológia nyomait tartalmazhatja. Az amerikai űrkutatási parancsnokság (US Space Command, USSC) nemrég megerősítette, hogy a Föld légkörébe 2014-ben belépő meteor nem a mi Naprendszerünkből származik, így ez az első csillagközi objektum, amely bolygónkba csapódott. Loeb egy diákkal együtt évekkel ezelőtt azonosította az objektumot, de csak nemrég erősítették meg, hogy csillagközi eredetű. Éppen ezért a professzor most expedíciót szorgalmaz az objektum felkutatására oly módon, hogy a Csendes-óceánnak azt a területét, ahol a feltételezések szerint lezuhant, szippantó mágnesek segítségével vizsgálják meg.

Ezek a nyári égbolton átvonuló kékeszöld meteorok elég gyakoriak, és vizuális csemegét jelentenek a csillagászat rajongóinak. Loeb szerint egy csillagközi meteor felfedezése egy nagyon érdekes új kutatási területet jelentene. Az alapvető kérdés pedig az, hogy vajon bármely csillagközi meteor utalhat-e mesterséges eredetű összetételre? De az igazán nagyszerű dolog egyértelműen az lenne, ha néhány technológiai alkatrész túlélné a becsapódást. A tudós legnagyobb álma válna valóra akkor, amikor megnyomhatna néhány gombot egy olyan működőképes berendezésen, amelyet a Földön kívül gyártottak. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy az emberiség számára egészen komoly feladat lenne egy ilyesfajta esemény feldolgozása.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!