Most már biztos: Elon Musk megveszi a Twittert

A Twitter igazgatótanácsa elfogadta Elon Musk ajánlatát a közösségi oldal megvételére.  

Nincs két hete, hogy arról számoltunk be, a világ leggazdagabb embere ajánlatot tett a Twitter felvásárlására, részvényekként  54,20 dollárt kínált fel készpénzben, amely egy nagyjából 44 milliárd dolláros üzletet tesz ki összességében. Musk néhány héttel ezelőtt vásárolta be magát a közösségi oldalba, akkor 9.2 százalékos részesedést hasított ki magának a közösből, amellyel a cég legnagyobb külső részvényese lett (érdekesség, hogy az alapító Jack Dorsey mindössze 2,25 százaléknyi részvénnyel rendelkezik).


A Teslát és a SpaceX-et is birtokló üzletember korábban úgy nyilatkozott, hogy abban az esetben, ha a felvásárlás nem jön össze, a részvényesi pozícióját is át fogja gondolni. Ettől azonban már biztosan nem kell tartani, ugyanis a Reuters hétfőn belső forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a Twitter vezetősége rábólintott Elon Musk 44 milliárd dolláros ajánlatára, így az amerikai üzletember kezébe kerül a világ egyik legnagyobb felhasználói bázisával rendelkező közösségi oldala.

A magát szólásszabadság-abszolutistának nevező milliárdos nem először mondja, hogy változtatna az oldalon, évek óta komolyan kritizálja a mikroblog működését. Azért fektettem be a Twitterbe, mert hiszek abban, hogy világszerte a szólásszabadság platformja lehet, és úgy gondolom, hogy a szólásszabadság a működő demokrácia társadalmi szükségszerűsége” – írta a részvényvásárlással kapcsolatban a techmágnás.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?