Jeff Bezos hamar próbára tette Elon Musk szólásszabadság iránti elhivatottságát

A két milliárdos között már évek óta megy az adok-kapok, és szinte garantálható volt, hogy a Twitter felvásárlása körüli mizéria is felkorbácsolja majd a kedélyeket.

Közvetlenül azelőtt, hogy a Twitter hivatalosan is bejelentette volna, hogy elfogadja Elon Musk felvásárlási ajánlatát, Musk közzétett egy posztot a közösségi platformon, miszerint reméli, hogy még a legnagyobb kritikusai sem hagyják el az oldalt, mivel ebben áll az igazi szólásszabadság.


Ha már a kritikusoknál tartunk, természetesen Jeff Bezos, az Amazon alapítója sem állta meg szó nélkül az eseményeket, a The New York Times riporterének tweetjét újraosztva kérdezte meg követőit arról, hogy ezzel az üzlettel a kínai kormány vajon gyakorolhat-e közvetettt hatást a közösségi oldalra. A kérdést több újságíró is felvette már, mivel a Tesla Kínától való függése közismert, az elektromos autókat gyártó cég legkiemeltebb gyártóországa a kelet-ázsiai ország, valamint az egyik legfontosabb piaca is egyben. Bezos később túl élesnek ítélhette a kritikát, legalábbis erre utal, hogy egy következő bejegyzésében már arról beszélt, valószínűleg nincs szó kínai befolyásszerzésről, és hogy a felvásárlás leginkább a Tesla és Kína közötti viszony összetettebbé válását eredményezi, mintsem a Twitter cenzúráját.

És hogy kerek legyen a történet, még egy apró dicséret is odafért a végére, Bezos harmadik bejegyzésben ugyanis már arról írt, hogy Musk remekül kezeli az efféle bonyodalmakat.

A napokban derült ki, hogy a Twitter vezetősége rábólintott Elon Musk felvásárlási ajánlatára, így a techmágnás egy nagyjából 44 milliárd dolláros üzlet fejében megvásárolhatja a világ egyik legnagyobb felhasználói bázisával rendelkező közösségi oldalát.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?