A szivárogtatók már tudni vélik, hogy mire lesz képes a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus chip. 

Már több hónapja nyílt titok, hogy a Qualcomm is annyira elégedetlen a Snapdragon 8 Gen 1 chippel, hogy idő előtt, elvileg májusban piacra dobja a Snapdragon 8 Gen 1 Plus felújított változatot. Az eredetire építő, idei androidos csúcsmobilok közös jellemzője a teljesítmény terhelésre való gyors visszaesése, a komoly melegedés és a gyenge üzemidő. Most kiszivárgott, hogy az új chip nagyjából mivel nyújt majd többet.

Yogesh Brar forrásai szerint a Snapdragon 8 Gen 1 Plus kereskedelmi szinten június elején válik elérhetővé, vagyis ekkor érkezhetnek az első erre alapozó okostelefonok. A lapkát pedig vélhetően tényleg májusban mutatják be.

Teljesítményben 10 százalékos előrelépésre lehet állítólag számítani, így feltehetően sikerül majd utolérni a MediaTek Dimensity 9000 lapkát, amely mindeddig előnyben volt minden szempontból. A Plus verzió állítólag stabilabb is, kevésbé melegszik és jobb üzemidőt garantál.

Mindez persze elég rossz hír azoknak, akik mostanában vettek csúcsmobilt: a készülékük fél év alatt “elavul”, és már nem számít új csúcsmodellnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Qualcomm