Újabb országban lesz törvényes fizetőeszköz a bitcoin

A világon másodikként a Közép-afrikai Köztársaságban is törvényes fizetőeszközzé lép elő a bitcoin. 

A Közép-afrikai Köztársaság a jövőben törvényes fizetőeszközként fogadja el a bitcoint, miután az ország törvényhozása egyhangúlag döntött a digitális fizetőeszköz bevezetéséről – írja a BBC. A világ egyik legszegényebb országa a világon másodikként, az afrikai kontinensen elsőként vezeti be a kriptovalutát.


Az ország jelenleg az afrikai valutaközösségi frankot használja, mint a legtöbb volt francia gyarmat Afrikában. Az elemzők szerint a kriptovaluta törvényes fizetőeszközzé tétele komoly kihívást jelent majd egy olyan országban, ahol az internethálózat fejletlen, és számos más, sürgetőbb probléma áll fent, például a biztonság, az oktatás és az ivóvízhez való hozzáférés kérdése. Bár az afrikai ország aranyban, gyémántban és uránban igen gazdag, az emberek mélyszegénységben élnek, és kisebb-nagyobb megszakításokkal évtizedek óta polgárháború zajlik a területen.

A közép-amerikai El Salvador tavaly döntött a kriptovaluta bevezetés mellett, arra hivatkozva, hogy az intézkedés az ország javát szolgálja, többek között segít, hogy a külföldön dolgozók könnyebben tudjanak pénzt utalni a szeretteiknek. A döntés hatására ezrek vonultak utcára, attól tartva, hogy a digitális pénz bevezetése inflációt és instabilitást hoz az egyébként is nehéz helyzetben lévő latin-amerikai országba.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?