A világ legveszélyesebb munkahelyei között az Amazon

Kevésbé hízelgő elismerést tudhat magáénak az Amazon: a Jeff Bezos-féle óriásvállalat felkerült a legveszélyesebb munkahelyeket jegyző listára az Egyesült Államokban, ráadásul nem az első alkalommal.

A COSH (Council for Occupational Safety and Health) érdekvédelmi szervezet idén is elkészítette a legveszélyesebb munkahelyek listáját, amelyre az Amazon már a harmadik alkalommal került fel. A Piszkos tizenkettő fantázianevű lista célja, hogy megszégyenítse azokat a vállalatokat, amelyek nem teremtenek megfelelő munkakörülményeket a dolgozóiknak.


Az Amazonnál régóta komoly problémát jelentenek a munkahelyi balesetek, melyek aránya folyamatosan növekszik, mióta 2019-ben a vállalat gyors ütemű robotizálásba kezdett. Az Engadget beszámolója szerint a hírhedt alabamai Bessemer raktárban, amely az USA egyik legnagyobb Amazon raktára és árusító egysége, 2020-as megnyitása óta hat embert halt meg munkahelyi balesetben. A COSH megjegyzi, hogy az egyik elhunyt munkás állítólag betegen kényszerült dolgozni, mivel nem volt elég fizetés nélküli szabadsága, egy másik pedig arról számolt be, hogy a munkatempó is hozzájárul a munkahelyi balesetekhez. A jogvédők említettek továbbá egy olyan esetet, amely során az Amazon elbocsátott egy raktári dolgozót, miután 2020-ban tiltakozott a COVID-19 biztonsági intézkedések hiánya miatt.

Az Amazon mellett a Dollar General, a Hilton Hotels és a Starbucks is rászolgált a nem túl hízelgő címre. A Jeff Bezos-féle óriáscég 2019-ben és 2020-ban is felkerült a munkahelyek feketelistájára.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?