Ezzel a VR-eszközzel csókolózhatunk is a virtuális térben

Egy amerikai kutatócsoport rájött, hogyan érezhetik a felhasználók a puszit és a csókot valódinak a virtuális valóságban. 

A VR-on alapuló megoldások az elmúlt években folyamatos fejlődésen estek át, és bár messze vagyunk még attól, hogy a Ready Player One-ban érezzük magunkat, a technológia térnyerése tagadhatatlan. Jó példa erre a pittsburghi Carnegie Mellon Egyetem számítógép és ember kapcsolatát vizsgáló intézete által létrehozott haptikus eszköz, amely képes a szájba és a száj körül impulzusokat generálni.


Az új VR-kütyü érdekessége, hogy ultrahanggal működik, tehát nem ér közvetlenül a szájhoz, csupán egy már meglévő VR-eszközre kell felpattintani. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy a felhasználók érezzenek a szájukkal, az alábbi felvételen például az láható, amint az eszköz fogkefét, cigarettát és forró kávét szimulál. Ez a fajta megoldás az elméletben a puszi és a csók imitálására is alkalmas lehet.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?