Három perc alatt összejött a pénz a Blade Runner szerepjátékra

A Blade Runner asztali szerepjátékra annyi idő alatt jött össze a szükséges pénzmag, amennyi alatt éppen csak a fogunkat tudjuk megmosni. 

A Free League tavaly bejelentett Blade Runner RPG-je tegnap került fel a Kicktstarterre, és három perc alatt összejött az ötletgazdák által várt összeg. Ez egyébként nem meglepő, mert bár egy átlagpolgár nem gondolná, hogy manapság is mennek az asztali játékok, mégis így van. Különösen akkor, ha a várható termék esetében úgy tűnik, ki fogja elégíteni az igényeket. Az RPG a játékosokat a 2037-es Los Angelesbe viszi, ahol Replikánsokra vadásznak majd, és olyan rejtélyek után nyomoznak, amelyeket a klasszikus Sherlock Holmes: Consulting Detective asztali sorozat ihletett. Itt tehát nem csupán az akción van a hangsúly, hanem komoly szerephez jut a nyomozás, ami egy izgalmas, csavaros sztorit sejtet a háttérben. Vállalati intrikák, egzisztenciális problémák, paranoia, folytonos bizonytalanság, hogy kiben lehet megbízni és kiben nem.


Az indulócsomag tartalmazni fog egy szabálykönyvet, előre generált karaktereket és az első ügyiratot. A Free League szerint ez egy „eredeti, nyomozós csavar a Free League díjnyertes filmes módjában, és egy szerelmes levél a klasszikus rejtélyes játékokhoz”, beleértve a már említett Sherlock-romantikát is. Bár a játék csak az év vége felé jelenik meg, a támogatók nem sokkal a Kickstarter kampány lezárulta után, május 26-án hozzáférhetnek a szabálykönyv és az első ügy PDF-jeihez. A Free League-ről érdemes tudni, hogy mostanában több remek TTRPG-t is piacra dobott, így például az Alien RPG-t, és egy Gyűrűk Ura témájút is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?