LG TONE Free FP9W: Az egyik legjobb vezeték nélküli füles a piacon

Kipróbáltuk a beépített fertőtlenítővel ellátott LG TONE Free FP9W vezeték nélküli fülhallgatót. Mennyire kényelmes? Hogy szól? Milyen a kezelés? Elmondjuk.

Egészen döbbenetes mennyiségű vezeték nélküli fülhallgatóból lehet manapság válogatni, szóval nincs könnyű dolga annak, aki ilyen eszköz beszerzésén töri a fejét. Mit is várhatunk egy ilyen terméktől? Legyen kényelmes, szóljon elfogadhatóan, és ne akarjon állandóan kiesni a fülünkből! Nem olyan nagy kérés ez, de mégis rengeteg olyan modell van, amely képtelen megugrani mindezt. Befutott hozzánk az LG TONE Free FP9W nevű eszköz, megnéztük, hogy mennyire felel meg a kívánalmaknak.


LG TONE Free FP9W

Kényelem

Ebben a versenyszámban kifejezetten jól teljesít. A fülgumit nem bedugni kell a fülbe, hanem annak külsejére tapad, ennek köszönhetően nem feszít, nem nyom. A modell nagyon stabilan ül, még akkor sem akar kiesni, ha valaki ide-óda lóbálja a fejét, ennek köszönhetően pedig akár futni is el lehet vinni.

Bluetooth

Természetesen Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a kompatibilis eszközökhöz. A telefonnal hamar megtalálták egymást, a kapcsolat stabil maradt, a hatótávolság pedig durván húsz méter. Belekötni nem lehet semmibe.

LG TONE Free FP9W
Hangminőség

Azt nem mondanám, hogy úgy szól, mint egy jobb fejhallgató, mert a hangzás nem annyira szellős, a mélyek nem annyira gazdagok, és hajlamos a finomabb részleteket is elkenni. De egy valódi vezetők nélküli fülhallgatótól ezt nem is nagyon várhatjuk el, mondjanak bármit a cégek. A hangerő megfelelő, hanghibák nem érezhetőek, a basszusokat is hallani, szóval mindent összevetve e téren a jobb modellek közé tartozik az LG TONE Free FP9W. A termék természetesen rendelkezik beépített mikrofonokkal, így telefonhívások lebonyolítására is alkalmas. A tapasztalataink szerint pedig ezek minőségével sincs baj, a vonal túlvégén is tökéletesen hallanak minket.

LG TONE Free FP9W
Ambient mód

Nem hiányzik! Az említett mikrofonok „bevezetik” a külvilág hangjait a fülbe, ami tök jól jöhet, ha közlekedünk, vagy valaki beszél hozzánk, hiszen így nem kell kivenni a fülből, és mégis hallunk mindent.

Zajszűrés

Elvileg van aktív zajszűrés, de hogy őszinte legyek olyan sok változást nem tapasztaltam, mikor be volt kapcsolva.

LG TONE Free FP9W
App

Az LG TONE Free FP9W legegyszerűbben egy appon keresztül vezérelhető. Ez magyarul nem tud, de ezt azért túl lehet élni. Ennél fontosabb, hogy a grafikus kezelőfelület felépítése rendben van, minden funkció megtalálható hamar.

Tok

Az ilyen típusú eszközökhöz hasonlóan az LG TONE Free FP9W része egy speciális tok, amelyben egyszerűen hordozható a masina, illetve a töltés is ezen keresztül történik. A cég pakolt egy kis extrát is ebbe, hiszen ellátták beépített UV fényforrással, amelynek feladata, hogy likvidálja a baktériumokat. Azt nem tudom megmondani, hogy mennyire működik ez hatásosan, sajnos nem vagyok biológus, mindenesetre elhittem az egészet bemondásra. Tök jó, hogy van ilyen szolgáltatás, kicsit jobb érzéssel teszem be a fülembe azok után, hogy vett egy kis UV fürdőt.

Energia

A beépített akkumulátora nagyjából 11 órányi üzemidőt szavatol, ami teljesen rendben van. Ráadásul a már említett tok is rendelkezik beépített teleppel, amely képes anélkül tölteni, hogy a hálózati áramforrásra csatlakoztatnánk. Így akár 24 órán keresztül használhatjuk úgy, hogy a konnektorba kéne dugni. 5 perc alatt egyébként 60 percnyi működésre elég energia megy bele, ami tök jó.

LG TONE Free FP9W
+1 extra

A tok olyan eszközhöz is csatlakoztatható a dobozban található, 3,5 mm-es jackben végződő kábel révén, amely nem támogatja a Bluetooth használatát. Ilyenkor a tok Bluetooth adóként funkcionál, és ennek köszönhetően mondjuk egy régi magnó vagy rádió is használható a fülhallgatóval.

Ár

LG TONE Free FP9W – 75 000 forint. Bizony ezzel az egyik legdrágább ilyen eszköz. De mivel nincs gyenge pontja, és tök jó extrákat kínál, ezért simán megéri az árát.

Kinek ajánljuk – LG TONE Free FP9W

– Fontos a kényelem
– Jó hangminőségre vágyik
– Fontos az átlagnál nagyobb üzemidő
– Fél a fertőzésektől, baktériumoktól
– Olyan eszközei is vannak, amelyek nem támogatják a Bluetooth technológiát

Kinek nem ajánljuk – LG TONE Free FP9W

– Olcsó vezeték nélküli fülhallgatót keres
– Fontos, hogy tudjon az app magyarul

Még több infó az LG TONE Free FP9W vezeték nélküli fülhallgatóról a hivatalos weboldalon

[sc name=”facebook” ][/sc]

  • Dizájn
    (5)
  • Hangminőség
    (4.5)
  • Kezelés
    (4)
  • Kényelem
    (5)
  • Extrák
    (5)
4.7
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?