Még talpon van a PC-k és a táblagépek piaca

Az idei első negyedévben komoly eladásokat produkált a Canalys szerint a PC-k és a táblagépek összesített piaca. 

A Canalys elemzőcég szerint a PC-k és a táblagépek összesített eladásai az idei első negyedévben 118,1 millión alakultak. Ez éves összehasonlításban ugyan 3 százalékos csökkenést jelez, de igazából jónak számít a világjárvány előtti időkhöz hasonlítva. Ráadásul 2019 első negyedévéhez mérten a három éves CAGR, vagyis éves átlagos növekedési érték 12 százalékos.


A tabletek piacán az Apple az úr, 14,88 millió leszállított darabbal, 38,2 százalékos piaci részesedéssel. A Samsung 7,86 millióval 20,4 százalékon áll, majd harmadik a Lenovo, 3,57 millióval. A Huawei 1,68 millióval követi a Lenovo 3 milliós darabszámát.

Az elemzők szerint az ukrán helyzet és a kínai lezárások miatt az ellátólánc további nehézségektől szenved majd, ami kihat a PC-k és a tabletek piacára is. A Chromebookok szektora pedig egészen más történet, ott 60 százalékos az éves visszaesés.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Tom’s Hardware, Canalys

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?