Nem toboroz több embert a Facebook anyacége

A Facebookot is üzemeltető Meta megpróbálja visszafogni a költségeket, melynek folyományaként az idén már nem vesz fel több embert az óriáscég. 

Az alkalmazottakhoz intézett belső levelezésből kiderült, hogy a Meta Platforms az év hátralévő részében szünetelteti a felvételt a céghez. A Business Insider jelentése szerint a vállalat áprilisban már felfüggesztette egyes mérnökök toborzását, ám a mostani lépés minden munkaerőre vonatkozik.


A toborzás leállításának okairól a vállalat pénzügyi vezérigazgató-helyettese, David Wehner kiszivárgott levelében adott választ. Ezek között szerepel az ukrajnai invázió, a globális gazdasági bizonytalanság közepette csökkent hirdetési kereslet, valamint az Apple operációs rendszerének adatvédelmi módosításai. Továbbá az is, hogy a COVD-19 járvány után az emberek érezhetően kevesebbet töltenek az online térben.

A Facebook anyavállalata februárban arról számolt be, hogy a december végéig tartó három hónapban a napi aktív felhasználók száma 18 év óta először csökkent.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?