A kompakt Sony Xperia 10 IV ráadásul bivaly akksit kapott, viszont a képernyője csalódás.

A Sonyka már rég nem komoly tényező a telefonos piacon, legalábbis ami a piaci részesedést illeti. Ettől függetlenül a japán cég buzgón jelentkezik időről-időre figyelemreméltó termékekkel, remélve, hogy egyik végre elhozza a rég várt áttörést. Arról mondjuk fogalmam sincs, hogy ez a Sony Xperia 10 IV nevű modellel jön-e majd össze, de tény, hogy ez az új telefon elég érdekes darab lett.

Sony Xperia 10 IV

A kisebb okostelefonok táborát erősíti, hiszen mindössze 6 hüvelykes kijelzőt kapott. A súlya csupáncsak 161 gramm, amivel a cég szerint a világ legkönyebb 5G kompatibilis telefonja. Mivel nem mértem le az összes riválist, ezért ezt most el kell hinnünk puszira a japán vállalatnak. Az FHD+ kijelző OLED eljárásra épül, ami szuper, az viszont már kevésbé, hogy a képfrissítési ráta csak 60 Hz. Qualcomm Snapdragon 695 (6nm) proci került bele, tehát nem kapta meg a legmodernebb hardvert, viszont az 5000 mAh-s akksijára jó büszke lehet.

Ez bizony ilyen méret mellett király kapacitás, kár hogy a gyorstöltésre nem figyeltek, mert be kell érni 30 wattal. A 12 megapixeles főkamera mellett kapott egy-egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű és 2x optikai zoomot kínáló egységet is. Oké, a cég nem dobálózik a megapixelekkel, de erre nincs is szükség, szóval simán lehet, hogy képalkotás terén (is) remek lesz a modell. Nem lesz olcsó, de az ára nem is halál kategóriás, hiszen 500 eurót, azaz durván 190 000 forintot kérnek el érte.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!