Kép: Techeblog

Mélyen az óceán fenekén van egy járda, ami akár az ősi Atlantisz egyik útja is lehetne, olyan szépen, rendezetten állnak a „téglái”. 

Atlantisz mítosza régóta velünk él, és sokan hisznek abban, hogy az elsüllyedt város tényleg létezett, de bizonyíték sajnos nincs rá. Most tengerbiológusok egy csoportja a Liliʻuokalani Ridge Seamounts-nál olyasmit talált, ami akár alá is támaszthatná a legendát, de nem fogja, mert abszolút pragmatikus válasz van a jelenségre. A videóban látható, hogy olyan, mintha az óceán fenekén egy utat látnánk, hiszen egészen szabályosan rendeződnek el az építőkövei. Akár azt is gondolhatnánk, hogy emberi kéz alkotta a „sárgaköves” utat, de a magyarázat ennél egyszerűbb.

Ez a jelenség azonban több ezer méterrel a vízfelszín alatt zajló ősi vulkáni tevékenység eredménye. Ezek a téglaszerű képződmények csupán az évmilliók során bekövetkezett vulkánkitörések, valamint a felmelegedés és lehűlés eredménye. Ennek az eddig soha nem vizsgált területnek a feltárása segít a kutatóknak abban, hogy mélyebb betekintést nyerjenek az életbe, amely e mély, ősi tengerfenék sziklás lejtőin és azokon belül található. Tehát ismét nem sikerült bizonyítékot találni Atlantisz létezésére, de legyünk őszinték, nehéz is lenne azt gondolni, hogy a görög mítoszokban megelevenedő „település” tényleg létezett. Még akkor sem, ha Platón meglehetős részletességgel számolt be erről, azt állítva, hogy fejlett civilizáció volt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!