Történelmi jelentőségű UFO meghallgatás az amerikai kongresszusban

Ötven év után először történik nyilvános meghallgatás az Egyesült Államok kongresszusában UFO témakörben, ahol néhány felvételt is mutattak. 

Amerikai katonai tisztviselők új felvételeket mutattak be az UFO-król – vagy amit most azonosítatlan légi jelenségeknek (unidentified aerial phenomena, UAP) neveznek – egy 90 perces bizottsági meghallgatáson. Scott Bray, a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese a katonai személyzet által rögzített felvételeket osztott meg a képviselőház állandó hírszerzési bizottságával. Ez egyébként azért nagyon fontos esemény, mert 50 év után először került sor ilyesmire. A 2019-ben az amerikai haditengerészet egyik hajójáról éjjellátó szemüvegeken keresztül készült videók egyike egy azonosítatlan háromszög alakú tárgyat mutat. Bray ezután bemutatott egy másik felvételt ugyanarról a jelenségről, amelyet egy későbbi időpontban, egy másik helyszínen figyeltek meg.


Kép: CBS News

Elmondta ugyanakkor azt is, hogy szakértők szerint simán elképzelhető, hogy egy drónról van szó, és nem UFO repkedett az éjszakai égbolton. A háromszög alakot pedig magyarázhatja a rögzítőeszköz optikája is, amiben így tört a fény. Bray megosztott egy másik, 2021-ben készült rövid videót is, amely egy katonai repülőgép pilótafülkéjéből készült. Ezen egy szemvillanásnyi időre egy ezüstös, gömb alakú tárgy látszik, de erre semmiféle magyarázat nem érkezett. Kiderült viszont az, hogy 400-nál is több jelentést vizsgálnak. Összességében tehát az ülésen a felvételeken kívül kevés új információ látott napvilágot, de ez is elég volt ahhoz, hogy az elmúlt hónapok egyik legérdekesebb kongresszusi bizottsági meghallgatása legyen.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?