Snapdragon 8+ Gen 1 chipet hoz a ROG Phone 6 gamermobil

Gyakorlatilag minden fontosabb gyártó beállt a sorba, de az első ilyen chippel szerelt gamermobil az ASUS ROG Phone 6 lesz. 

Jobb teljesítménnyel és hatékonysággal, menetrend szerint mutatta be a Qualcomm a Snapdragon 8+ Gen 1 csúcslapkát, a Snapdragon 8 Gen 1 felújított változatát. Mostanra gyakorlatilag minden fontosabb gyártó megerősítette, hogy épít erre az idei harmadik negyedévtől (16 cég jelzett az első napokban).


Pontos dátumokat persze nem közöltek, de annyi kiderült, hogy gamermobilból például az ASUS ROG Phone 6 lesz az első, amely megkapja ezt az új fejlesztésű lapkát.

Sok konkrét modellről beszéltek a cégek, például a Xiaomi 12T Pro, a Realme GT 2 Master Explorer Edition vagy a Motorola Razr 3 mind ezzel a chippel jönnek. Értelemszerűen a OnePlus is alapoz majd a Snapdragon 8+ Gen 1-re, de az Apple-t leszámítva szinte minden cégtől várhatunk erre épített okostelefont idén.

A ROG Phone 6 pedig állítólag már élőképeken is látható.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Qualcomm

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?