A vártnál kisebb idén az új telefonok iránti igény

A jelentések szerint a Samsung a tervezettnél 30 millióval kevesebb okostelefon gyártására készül. 

Megbízhatónak tartott dél-koreai források szerint a Samsung idén végül 30 millióval kevesebb okostelefont gyárt le a tervezettnél. Ennek több fő oka is van. Az egyik az emelkedő infláció és a kapcsolódó fogyasztói költekezési kedv. A másik a továbbra is elhúzódó alkatrészhiány. A harmadik pedig az ukrajnai helyzet.


A gyártás csökkentése ezúttal minden egyes kategóriát érint, a belépőszintet, a középmezőnyt és a prémium kategóriát is.

A Samsung eredetileg 310 millió okostelefont gyártott volna 2022-ben, azonban a legutóbbi jelentések szerint már csak 280 millió a célszám. Erre a csökkentésre annak ellenére van szükség, hogy az első negyedévben 73,7 millió készüléket szállítottak le, az árbevételük pedig rekordot döntött. A helyzet persze nem csak a Samsungot érinti, jelentős gyártáscsökkentésre készül az Apple is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: CNET, CNN

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?