A Netflix vezérigazgatója kiáll a standupja miatt támadott Ricky Gervais mellett

Hiába vádolják transzfóbiával Ricky Gervais brit humoristát, a Netflix szerint náluk nincs helye a cenzúrának. 

Ricky Gervais második netflixes stand-up előadása, A természetfeletti és egyéb képtelenségek rendesen kivágta a biztosítékot az LMBTQ-közösség tagjai között. Az éles nyelvű brit humorista a tőle megszokott módon mindenen és mindenkin köszörülte a nyelvét, a transz viccek mellett olyan témákból csinált viccet, mint a vallás, a holokauszt az AIDS vagy a daganatos betegségek.


„Beszélhetek az AIDS-ről, a nemi erőszakról, a holokausztról, a rákról, a pedofíliáról, csak egy dologról nem: az identitáspolitikáról. Az egyetlen téma, amivel nem szabad viccelni manapság, az a transzkérdés. Ők csak azt akarják, hogy fogadják el őket egyenlőként – egyetértek. Pontosan ezért viccelődök rajtuk ismondta az egyébként kifejezetten liberális gondolkodású humorista, aki a magánéletben támogat minden emberi jogot, így a transzszexuális emberek egyenlőségét is.

Gervais mellett Dave Chappelle amerikai humorista is hasonló indulatokat váltott ki tavaly The Closer című netflixes műsorával, ahol a komikus a transz- és LMBTQ-közösségen viccelődött.

Ted Sarandos, a Netflix vezérigazgatója azonban most megvédte Ricky Gervais-t és Dave Chappelle-t, mondván a streamingszolgáltatónál támogatják a kreatív szabadságot. Sarandos egy interjúban arról beszélt, hogy a humoristáknak időnként át kell lépniük a határt, a Netflix pedig sokféle ember számára készít műsorokat, akiknek különböző véleményük, ízlésük és stílusuk van.

A Netflix CEO-ja korábban egy munkahelyi emailben védte meg Chappelle-t, amelyben azt írta: „A felnőttek nézhetnek erőszakot, bántalmazást és zaklatást – vagy szórakozhatnak egy megosztó standupon – anélkül, hogy ezzel kárt okoznának másoknak„.

Sarandos a cenzúrával kapcsolatban is megszólalt: „Mindig is az volt a véleményen, hogy ha cenzúrázunk az Egyesült Államokban, akkor hogyan fogjuk megvédeni a tartalmainkat a Közel-Keleten?”

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?