50 éven belül virtuális babák válthatják a valódiakat

Kevesebbe kerülnek és kevésbé rendetlenek. 

Catriona Campbell, az Egyesült Királyság mesterséges intelligencia szakértője szerint a virtuális valóság hamarosan a gyermeknevelési szokásainkat is érinteni fogja, és már 50 éven belül mesterséges intelligenciával bíró virtuális gyerekekkel fogunk babázni. A szakértő ezeket a babákat Tamagotchi gyerekeknek nevezi, utalva ezzel a 2000-es évek népszerű gyermekjátékára, amellyel különböző virtuális állatokat lehetett istápolni.


Új, AI by Design: A Plan For Living With Artificial Intelligence nevű könyvében Campbell azzal érvel, hogy a virtuális baba a környezetvédelem szempontjából is jó választás, ráadásul a túlnépesedési válságra is olcsó alternatívát jelenthet – írja a The Telegraph. A szerző szerint a virtuális csecsemők megoldhatják napjaink legsürgetőbb problémáit, de természetesen csak akkor, ha a technológiát helyesen használják fel.

A szakértő szerint a Tamagotchi gyerekek nevelése ugyan nem lesz ingyenes, de széles körben elérhetővé válik, és viszonylag alacsony havi díj ellenében bárki tud majd babázni.

Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt években a túlnépesedés problémáját az egyre több országban jelentkező csökkenő születésszám váltotta fel. A demográfiai előrejelzések szerint a globális népességszám 2064-ben éri el a maximumot, ekkor 9,73 milliárdan leszünk majd a Földön, majd 2100-ra visszaesik 8,79 milliárdra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?