Soha nem tett még olyat az iPhone-nal az Apple, mint idén ősszel készül

Az iPhone 14 mobilok megtartják a jelenlegi A15 Bionic chipet, A16-ot csak a Pro modellek kapnak majd. 

Már márciusban arról beszélt Ming-Chi Kuo, az elismert elemző, hogy az iPhone 14 és 14 Max a jelenlegi A15 chipen ragad, az új A16 Bionic lapkát csak az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max kapnák meg. A TrendForce forrásai most megerősítették ezeket az információkat.


Iparági jelentések szerint az eddig megszokottal szemben kizárólag a Pro modellek kapnak majd új chipet. Az iPhone 13-as szériában a különbséget a 4 vs 6 GB RAM és a 4 vs 5-magos GPU jelentette a sima és a Pro modellek között. Az iPhone 14 és 14 Max végül az iPhone 13 Pro chipet örökölné.

Miért trükközik ezzel az Apple? Gondolhatnánk, hogy szimplán a profit miatt, de ezúttal a chipválság okozta alkatrész hiány tűnik a fő oknak, az Apple pedig a drágább Pro modelleket szolgálja ki az új technológiával. Persze az A15-re jövőre sem lehet majd panasz, főleg az iOS jó optimalizáltsága miatt.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Tom’s Guide

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?