Megérkezett a Qualcomm metaverzumot gyártó eszköze

Már letölthető a Snapdragon Spaces XR Developer Platform, a Qualcomm ezzel segít metaverzumos környezetet és termékeket gyártani. 

A Qualcomm elindította a Snapdragon Spaces XR Developer Platformját, amelyet olyan fejlesztőknek szán, akik a kiterjesztett valóságot szolgálnák ki. Alapvetően a Qualcomm célja, hogy segítsen a metaverzumok felépítésében, azok fejlesztőinek eszközt adva. A metaverzum továbbra is elég tág fogalom, nem minden cég ugyanúgy gondol rá, és a jelek szerint a Qualcomm nem egy teljesen zárt virtuális világra, hanem egy AR-szerű élményre koncentrálhat.


A keresztplatformos eszközzel a fejlesztők új metaverzumos környezeteket építhetnek, és egy hardveres szettje is van, egy nagyon gyors androidos mobillal és egy AR-szemüveggel.

A csomagban egy Motorola Edge Plus mobil és egy ThinkReality A3 szemüveg van, a Qualcomm ugyanis a Lenovóval működött együtt a projektben. A csomag ára 1999 dollár, de az SDK ennek hiányában is letölthető.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Qualcomm

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?