Rád szól a TikTok, ha túl sokat pörgeted az oldalt

A közeljövőben egy olyan funkcióval fog bővülni a TikTok, amely figyelmezteti a felhasználót, ha túl sokat használja az alkalmazást. 

Talán mondanunk sem kell, hogy a kamaszok karaoke programjaként indult alkalmazás ma már az egyik legnépszerűbb app a világon, amelyet több mint egymilliárd ember használ napi szinten világszerte. Az egységügyi szakemberek szerint az appnak megvannak a maga pozitív és negatív hatásai egyaránt, ám az valóban ijesztő, hogy a gyerekek egy igen jelentős hányada tölti a szabadideje nagy részét azzal, hogy a platformon nézelődik.


A vállalat most újabb képernyőidő-korlátozó funkciókat vezet be a 13 és 17 év közötti tinédzserek számára, amely segíthet a felhasználóknak megfékezni saját magukat a TikTok függőségtől. Az új funkció lehetővé teszi, hogy alkalmazáson belüli emlékeztetőt állítsanak be arra vonatkozóan, hogy egyhuzamban mennyi ideig használhatják az appot. Emellett egy új, alkalmazáson belüli felületen már nyomon is tudják követni, hogy mennyi időt töltenek a platformon, vagy épp milyen gyakran nyitják meg.

Korábban is kínált ehhez hasonló képernyőidő-korlátozó funkciót a TikTok, ám eddig csak napi limitet lehetett beállítani rajta.

Az alkalmazást birtokló ByteDance az utóbbi időben kiemelt figyelmet szentel a gyerekek lelki egészségének, és ez persze nem véletlen. Az elmúlt években több fórumon is komolyan elkezdtek foglalkozni a közösségi appok gyerekekre gyakorolt hatásaival, az amerikai szenátus például egy javaslatot is beadott arra vonatkozóan, hogy nagyobb ellenőrzés alá vonják a közösségi platformokat, így csökkentve a fiatalokra gyakorolt negatív hatásait.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?