Kína úgy döntött, inkább mégsem észlelt idegenektől származó jeleket

Kína kiadott egy jelentést, miszerint idegenektől érkező jeleket észlelhetett, aztán törölte az egészet úgy, ahogy van. 

Kína azt állította, hogy az óriási Sky Eye teleszkópja idegen civilizációk jeleit észlelhette de aztán fogta magát, és törölte a felfedezésről szóló bejegyzéseket. A jelentés szerint a világ legnagyobb rádióteleszkópja által észlelt keskeny sávú elektromágneses jelek eltérnek a korábban rögzítettektől, és a csapat tovább vizsgálja őket. Éppen ezért nem világos, hogy a jelentést miért távolították el, főleg úgy, hogy időközben több más felületen is elérhető lett, és eléggé felkapták. A Kína délnyugati Guizhou tartományában található, 500 méter átmérőjű Sky Eye 2020 szeptemberében hivatalosan is megkezdte a földönkívüli élet keresését.


A csapat 2020-ban két gyanús jelkészletet észlelt a 2019-ben gyűjtött adatok feldolgozása során, 2022-ben pedig egy másik izgalmas jelet talált az exobolygó célpontok megfigyelési adatait elemezve. A beszámolók szerint az is szerepelt az összefoglalóban, hogy a Sky Eye rendkívül érzékeny az alacsony frekvenciájú rádiós sávban, és kritikus szerepet játszik az idegen civilizációk keresésében. Ugyanakkor leírták azt is, hogy a gyanús jelek azonban akár valamilyen rádiózavar miatt is keletkezhettek, és további vizsgálatot igényelnek. Kína eddig semmiféle megkeresésre nem adott választ, így nem tudhatjuk, mi a valódi oka a törlésnek. Talán úgy gondolják az ázsiai ország vezetői, hogy nem lehet az emberiséget kitenni egy ekkora sokknak. Vagy valami egészen más van a háttérben.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?