drón amazon
fotó: BBC

Hosszú ideje kísérletezik az Amazon a drónos csomagkiszállítással, és most úgy tűnik, szép lassan tényleg beérik a munkájuk gyümölcse. 

Jeff Bezos, az Amazon egykori vezérigazgatója 2013-ban arról beszélt, hogy öt éven belül drónokkal fogják házhoz szállítani a csomagokat. Ennek lassan közel tíz éve, és egyelőre néhány sikeres teszten kívül nem sokat tudott felmutatni a vállalat, ráadásul az sem segíti a projektet, hogy már több baleset is köthető az Amazon teszt-drónjaihoz. Az egyik legkomolyabb eset tavaly nyáron történt, amikor is egy kísérleti Prime Air drón lezuhant, és több hektárnyi búzafarmot gyújtott fel.

A cég most bejelentette, hogy a kaliforniai Lockeford „az elsők között” lesz az Egyesült Államokban, amely hozzáférhet a cég  Prime Airhez drónos csomagkiszállításához. A vállalat közlése szerint az 5 fonttál kisebb értékű csomagokat tervezik drónokkal kiszállítani, amelyek akár 80 kilométer per óra sebességgel is képesek közlekedni, és kb. 24 kilométerre a gyártól tudnak majd kiszállítani.

Nem az Amazon az egyetlen cég, amely high-tech kiszállítással kísérletezik. A Google anyacége, az Alphabet alá tartozó Wing áprilisban jelentette be, hogy elindítja az első drónos csomagszállító szolgáltatását az Egyesült Államokban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!